Кухонна торцева обробна дошка з дуба. Торцеві обробні дошки. 320*250*40
720 ₴
676,80 ₴
Показати оптові ціни- Під замовлення
- Оптом і в роздріб
- +380 (95) 473-73-27керівник
Торцева обробна дошка – це дошка, в якій волокна дерева розташовані перпендикулярно ріжучої поверхні, а не паралельно, як у звичайних обробних дошках.
Більшість професійних кухарів використовують саме торцеві обробні дошки. Чому? Цьому є кілька пояснень:
1. Торцева поверхня деревини більш міцна і довговічна. Твердість торцевої поверхні деревини майже в півтора рази перевищує твердість бічної поверхні. Наприклад, у дуба твердість торцевої поверхні становить 622 кгс/кв. див., твердість поверхні радіального розрізу – 521 кгс/кв. див., а тангентального розрізу – 463 кгс/кв. див.;
2. При використанні торцевої дошки ножі довше залишаються гострими і потребують більш рідкісною заточування. Волокна деревини розташовані перпендикулярно поверхні реза, і лезо ножа як би розсовує волокна. При використанні звичайної дошки ніж просто перерізає волокна, що призводить до більш швидкого затуплению ножа. Для професійних кухарів, яким доводиться точити ножі кілька разів в день, це має велике значення;
3. Зрозуміло, що при багаторазових різи волокна перерізаються в декількох місця, і мікроскопічні частини деревини потрапляють у їжу. Саме тому всі звичайні дошки помітно «прорізані» в центрі. А шлунок людини не дуже пристосований до перетравлювання целюлози;
4. Торцева дошка менш схильна до зараження бактеріями, оскільки волокна після реза «замикаються», а покриття маслом захищає від проникнення бактерій всередину волокон. В боковій дошці після кожного реза волокна перерізаються, і бактерії вільно потрапляють всередину волокон. І в цілому дерев'яні дошки більш гігієнічні, ніж пластикові або скляні.
Рекомендації до використання торцевих обробних дощок:
· Дошку потрібно змащувати мінеральним маслом . Процедуру слід повторювати тричі на рік
· Дошку не можна тримати довгий період часу у воді, а також не можна мити в посудомийній машині
· Дошку потрібно мити теплою водою і сушити в позиції, що б вона висихала з обох боків одночасно
· Дошкою не рекомендується накривати гарячі (паруючі) страви
Зазначимо, що виконання даних рекомендацій, істотно збільшать термін служби торцевих кухонних дощок, відповідно принесе вам ще більше задоволення!
Розміри: 320*250*40мм
Дошка оброблена ллянеим маслом на основі бджолиного воску.
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Форма | Прямокутна |
Матеріал | Дерево |
Довжина | 300 мм |
Ширина | 235 мм |
Товщина | 40 мм |
Ручка | Є |
Країна виробник | Україна |
Додаткові характеристики | |
Підходить для миття в посудомийній машині | Ні |
Користувальницькі характеристики | |
ручки | фрезерування для ручок |
- Ціна: 676,80 ₴